15 Apr 2020

ΝΕΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τηλεφωνικές γραμμές έκτακτης ανάγκης έχει ενεργοποιήσει ο Δήμος Χαλανδρίου για τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στερούνται προστατευτικού περιβάλλοντος  όταν δεν μπορούν μόνοι τους να έχουν πρόσβαση στα αναγκαία για την επιβίωσή τους τρόφιμα και φάρμακα.

210-6825095 – 210-6819068 – 210-6818084

Ώρες λειτουργίας 9:00 πμ έως  15:00 μμ.

Ο Δήμος Χαλανδρίου έχει παραχωρήσει το Κέντρο Νεότητας του Δήμου στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για αιμοληψίες, όσο διάστημα αυτό απαιτείται και βρίσκεται σε έξαρση η επιδημία του κορονοϊού. Την

 

Μεγάλη Τρίτη, 14 Απριλίου, «Δίνουμε αίμα και νικάμε το φόβο», στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου (Αντιγόνης και Δαναΐδων). Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία, καλούνται να το δηλώσουν στα τηλ.: 213 2023917- 918 του Δήμου Χαλανδρίου.

Μεγάλη Τετάρτη ώρα 12.30: Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη

Κατ΄ οίκον θα γίνει το μήνα Απρίλιο, λόγω της πανδημίας η διανομή ειδών ατομικής υγιεινής, καθαριότητας και τροφίμων στους ενεργούς δικαιούχους ΚΕΑ πολυμελών οικογενειών του προγράμματος Τ.Ε.Β.Α.

Αίτημα για επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

και σε δήμους που δεν περιλαμβάνονται στην προκήρυξη όπως ο Δήμος Χαλανδρίου, (επειδή το πρόγραμμα αυτό είχε διακοπεί το 2011) υπέβαλε ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος. Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν θετικός, στο αίτημα αυτό κατά την τηλεδιάσκεψη της Τρίτης με τους δημάρχους Αττικής και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει συμπληρωματική προκήρυξη, ώστε να ενταχθούν και οι δήμοι που έμειναν εκτός.

Μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών και των επιχειρήσεων, από τις συνέπειες του κορονοϊού, δρομολόγησε ο Δήμος Χαλανδρίου και συγκεκριμένα:

Αναστολή από την 1η Μαρτίου 2020 έως και την 31η Μαΐου 2020 της καταβολής μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων.

Απαλλαγή επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους από το τέλος χρήσης κοινοχρήστων καθαριότητας και φωτισμού χώρων σε επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους,

Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων σε μισθωτούς των επιχειρήσεων που επλήγησαν οικονομικά λόγω των περιοριστικών μέτρων

Αναστολή καταβολής οικονομικής συμμετοχής γονέων (τροφείων) στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χαλανδρίου, για το χρονικό διάστημα που αυτοί παραμένουν κλειστοί.

Αναστολή καταβολής της οικονομικής συμμετοχής στα αθλητικά και καλλιτεχνικά προγράμματα του Δήμου Χαλανδρίου, για το χρονικό διάστημα που αυτά παραμένουν κλειστά.

Απαλλαγή καταβολής μισθωμάτων για τα κυλικεία που εκμεταλλεύεται η Φλύα ΑΕ. όσο παραμένουν κλειστά

Παράταση για έναν (1) μήνα ισχύος εγκριτικών αποφάσεων για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και επίδομα στέγασης-

Αναστολή προθεσμιών διαδικασίας χορήγησης επιδόματος γέννησης

Στο Συμβουλευτικό Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής διενεργούνται εμβολιασμοί σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους. Ειδικότερα κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός παιδιών έως δύο ετών σύμφωνα και με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Για ραντεβού με τους παιδιάτρους επικοινωνείτε με το τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Κέντρου 210-6894444.

Παιδίατρος (κ. Παπαγεωργίου)

ΤΡΙΤΗ: 12:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ: 12:30-15:30

Παιδίατρος (κ.Τζιφή)

ΤΕΤΑΡΤΗ: 12:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 12:30-15:30

Με το σύνολο του προσωπικού και του εξοπλισμού της σε κατάσταση επιφυλακής παραμένει η διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ανακύκλωσης του Δήμου Χαλανδρίου, προκειμένου η πόλη να είναι καθαρή και προστατευμένη την περίοδο της πανδημίας.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων συνεχίζεται απρόσκοπτα σε όλες τις γειτονιές της πόλης, όπως και η οδοκαθάριση.

Η διεύθυνση πραγματοποιεί επιχείρηση καθαρισμού στον καταυλισμό των Ρομά ενώ έχει εντατικοποιήσει –χάρη και στο νέο εξοπλισμό της- την απολύμανση των κάδων και των χώρων συνάθροισης κοινού. Ταυτόχρονα η μικρή υδροφόρα της διεύθυνσης πλένει παγκάκια και χώρους συνάθροισης κοινού του κέντρου της πόλης.

Συνεχίζεται η καθημερινή απολύμανση των γραφείων και της λοιπής εγκατάστασης της καθαριότητας όπως και των καμπινών των μικρών οχημάτων και βαρέων οχημάτων της υπηρεσίας.

Ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί όλους τους πολίτες, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης να επιδεικνύουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης και στο θέμα της καθαριότητας της πόλης. Παρακαλούνται όλοι:

· Να μην αποθέτουν μπάζα και ογκώδη αντικείμενα (τραπέζια, πολυθρόνες στρώματα) έξω από τις αυλές τους, στα πεζοδρόμια του Δήμου και στους δρόμους.

· Να μην προχωρούν σε κλάδεμα δέντρων.

· Να κατεβάζουν τα απορρίμματα το βράδυ μέσα σε σακούλες καλά δεμένες.

· Να τοποθετούν τις σακούλες μέσα στους κάδους, φροντίζοντας αυτοί να παραμένουν κλειστοί.

Τα μαθήματα για τους μαθητές δημοτικού μέσω τηλεοπτικής μετάδοσης γίνονται από το 1ο δημοτικό της πόλης μας

Από Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 η εξυπηρέτηση του κοινού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, συμπεριλαμβανομένων των ΚΕΠ γίνεται μόνο εξ αποστάσεως ή κατόπιν ραντεβού.

Ανεστάλη η λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας.

Κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά κυλικεία που λειτουργούν στην περιοχή.

Οι δηλώσεις των πολιτών για τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων για τα ακίνητα που κατά το παρελθόν δεν είχαν υποβληθεί επαρκώς, θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω internet στην ειδική πλατφόρμα ( https://tetragonika.govapp.gr/ ).
Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής της σχετικής δήλωσης έχει παραταθεί έως και τις 30 Ιουνίου 2020. Η προσέλευση των πολιτών στο τμήμα Εσόδων του Δήμου θα επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στα τηλ.: 213 20 23 857 και 213 20 23 855 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: esoda@halandri.gr
Οι πληρωμές οφειλών που αφορούν στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου θα πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά, αφού προηγηθεί τηλεφωνική συνεννόηση με την υπηρεσία στα τηλ.: 213 20 23 837, 213 20 23 838, 213 20 23 841 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση tameio@halandri.gr

Οι πολίτες θα μπορούν, αν κριθεί αναγκαίο, να προσέρχονται στην υπηρεσία μόνο με καθορισμένο ραντεβού.

Για πιστοποιητικά και βεβαιώσεις δημοτολογίου (οικογενειακής κατάστασης), οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τηλεφωνικά την αίτησής στα τηλ.: 213 20 23 801, 213 20 23 802, 213 20 23 803 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dimotologio@halandri.gr

Για το Ληξιαρχείο μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ.: 213 20 23 811 -812 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lixiarxeio@halandri.gr Με την υποβολή της αίτησης ο πολίτης θα ενημερώνεται πότε θα είναι έτοιμο το πιστοποιητικό του ή οποιασδήποτε έγγραφο επιθυμεί και θα καθορίζεται συγκεκριμένο ραντεβού για την παραλαβή του από το τμήμα Δημοτολογίου στο δημαρχείο, με την προϋπόθεση ότι ταυτόχρονα θα προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Πρωτόκολλο, επικοινωνώντας στα τηλέφωνα: 213 20 23 820 -821 και την ηλεκτρονική διεύθυνση protokollo@halandri.gr

Στην ιστοσελίδα του δήμου www.halandri.gr θα βρείτε επίσης :

Tα μηνύματα (σποτ) της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και οδηγίες από την Επόπτρια Υγείας του δήμου Χαλανδρίου Ειρήνη Χαλάτση για το πλύσιμο των χεριών, τη σωστή χρήση της μάσκας των γαντιών, φακών επαφής, ψώνια κ.λ.

Βίντεο (2) με τρόπους εκγύμνασης στο σπίτι από τη διεύθυνση Παιδείας Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Χαλανδρίου.

Επίσης χρήσιμες συμβουλές για :

Τη διατήρηση της ψυχικής μας ισορροπίας σε συνθήκες εγκλεισμού https://www.chalandri.gr/category17/ygeia/dimosia-ygeia/60393/

Την καταπολέμηση της μοναξιάς https://www.chalandri.gr/category17/ygeia/category20/60452/

Συμβουλευτική από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγίας Παρασκευής προς τους γονείς ώστε να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις νέες συνθήκες διαβίωσης καθώς και τις όποιες δυσκολίες μπορεί να προκύψουν στα παιδιά και στους εφήβους.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για το τμήμα ενηλίκων είναι: 2132037618, 2132037634, 2132037637, 2132037604 και 2132037632.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για το παιδοψυχιατρικό τμήμα είναι: 2132037628 και 2132037629.

Στήριξη σε ενήλικες και παιδιά από το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης Χαλανδρίου – Αγ. Παρασκευής

Τρόπους απασχόλησης παιδιών από το Σώμα Προσκόπων Υπενθυμίζεται ότι από τις 12/3 έχουν σφραγιστεί οι παιδικές χαρές

«Μένουμε σπίτι» – Οδηγός …επιβίωσης για μαθητές

Το ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ Χαλανδρίου δημοσιεύει στο facebook (Σώμα Εθελοντών Χαλανδρίου) εμψυχωτικά μηνύματα και προτείνει τη διάδοσή τους στους συμπολίτες μας

Το Cine ΑΡΓΩ οργανώνει διαδικτυακή παρουσίαση ταινιών, Μέσω καναλιού στο Youtube https://www.youtube.com/channel/UCC7jhkn13kMgG8Ol2fMJJWA?view_as=subscriber

Ο Επιστημονικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος ΑΡΓΩ μέσω της σελίδας μας στο Facebook, δίνει και παίρνει ιδέες για μαγειρικές επιλογές. Συνδεθείτε εδώ https://www.facebook.com/chefstin.argw.9

Η ομάδα του Εργαστηρίου Σύγχρονης Τέχνης του Δήμου Χαλανδρίου συμμετέχει σε δύο εβδομάδες ραδιοφωνικών παρεμβάσεων στην εκπομπή “τα άνθη του κακού” με την Ευγενία Βακαλοπούλου. Μεταξύ 12 και 26/04 μπορείτε να ακούτε κάθε μέρα εκτός Σαββάτου στις 20.30 στο radioistofono.blogspot.gr.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ …ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!!!

[top]